вівторок, 04 квітня 2023 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шпигунські пристрасті" - в Авдіївці люди ховають дітей від працівників міськради

"Шпигунські пристрасті" - в Авдіївці люди ховають дітей від працівників міськради
Мешканці Авдіївки на Донеччині відмовляються виїжджати з прифронтового міста. Фото: Нацполіція

Мешканці Авдіївки на Донеччині відмовляються виїжджати з прифронтового міста, яке постійно обстрілюють росіяни.

Вони ховають від евакуації своїх дітей. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на голову Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша.

"Вісім дітей ще в місті залишається, це якісь шпигунські пристрасті, як їх знайти", – сказав Барабаш.

Він розповів, що люди вдаються до обману, кажуть, "що дітей немає в місті, виїхали до якихось фантастичних родичів, у яких навіть телефонів нема".

Водночас він висловив сподівання, що найближчим часом вдасться вивезти всіх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розкрили проблеми ворога під Авдіївкою

Мер також нагадав, що днями в Авдіївці внаслідок російського обстрілу загинули 5-місячний хлопчик і його бабуся. До цього батьків дитини вмовляли евакуюватися, але вони відмовлялись. Нині родина все ж шукає, куди можна виїхати.

За даними Барабаша, також з Авдіївки виїхали 25% комунальників. Це вплинуло на кількість часу, коли у місті є мобільний зв'язок. Він уточнив, що раніше до 20 годин на добу був мобільний зв'язок, а зараз – приблизно 10-12 годин.

Також з міста виїхали рятувальники ДСНС, але лишилися правоохоронці.

Барабаш повідомив, що у місті ще доступна питна вода – її надають цивільним. А в лікарні працюють двоє лікарів, чотири медсестри і чотири санітари.

Армія Російської Федерації на фронті на Донбасі здійснила обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове – Кремінна у Луганській області.

Водночас ворог через анонсований український контрнаступ зосередився протягом останніх кількох тижнів на зведенні нових оборонних споруд на півдні та в окупованому росіянами Криму, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація у Луганській та Харківській областях залишається складною. В епіцентрі бойових дій перебувають Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Шпигунські пристрасті" - в Авдіївці люди ховають дітей від працівників міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі