неділя, 31 липня 2011 10:45

Сьогодні в Україні День жалоби
5

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими на шахтах в Луганській і Донецькій областях.

По всій країні приспущено Державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, іноземних дипломатичних та інших установ України.

Аварії сталися 29 липня. У Луганській області на шахті "Суходольська-Східна" на глибині близько кілометра стався вибух метану. Загинули 26 шахтарів. Двоє госпіталізовані з опіками та травмами у важкому стані. Пошуково-рятувальні роботи припинені.

В місті Макіївка Донецької області на шахті імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" зруйнувався підйомний механізм. В результаті загинули 11 людей. Четверо доставлені в лікарні. Пошуково-рятувальні роботи також припинені.

Причини обох аварій належить встановити урядовим комісіям, що працюють на шахтах. Ці ж комісії займуться наданням допомоги постраждалим та сім'ям загиблих.

Кожній шахтарській сім'ї, що постраждала від вибуху на шахті "Суходольска-Східна", буде виділено по 1 млн грн. Кошти виділять власники шахти - компанія "Краснодонвугілля", що входить до складу "Метінвесту".

Крім того, президент України Віктор Янукович дав доручення Кабінету міністрів надати допомогу потерпілим і сім'ям загиблих на обох шахтах.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Україні День жалоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі