четвер, 20 лютого 2014 00:55

Що залишилось від Будинку профспілок: вид зсередини
5

Колишній прес-центр Штабу нацспротиву
Фото: Арно Трамбуз/Arnaud Trambouze
Актова зала, 2-й поверх
Актова зала, 2-й поверх
Сцена Майдану і палаючий Будинок профспілок
Будинок профспілок у вогні

Будинок профспілок згорів вщент.

На другому поверсі будівлі, де ще на днях розміщувався Штаб національного спротиву, не залишилось нічого "живого": обгорілі стіни, підлога, стеля, відсутні вікна.

Замість меблів — одні обвуглені головешки. На відновлення будівлі підуть роки. Збитки тягнуть на мільйони.

Нагадаємо, учора вночі невідомі влаштували пожежу у Будинку профспілок, розташованому на столичному Майдані Незалежності.

Опозиція звинуватила у підпалі засланих міліцією провокаторів.

У свою чергу, Міністерство внутрішніх справ заявило, що у підпалі Будинку профспілок в Києві винуваті активісти "Правого сектору". "Причиною підпалу могло стати намагання зловмисників приховати наявність у будівлі зброї та вибухівки", - вважають у МВС.

За даними Головного управління ДСНС в м. Київ, під час пожежі в столичному Будинку профспілок працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій вдалося врятувати 41 людину.

Водночас, вже після нейтралізації вогню там було знайдено тіло людини. Його медики принесли до Михайлівського собору. За їхніми словами, це не єдине обгоріле тіло, виявлене у Будинку профспілок.

Зараз ви читаєте новину «Що залишилось від Будинку профспілок: вид зсередини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі