пʼятниця, 04 червня 2021 14:53

Смертельна екскурсія на водоспад: адвокат розповів, хто й чому має відповісти

Смертельна екскурсія на водоспад: адвокат розповів, хто й чому має відповісти
На Львівщині у водоспаді загинув 12-річний Артем, який з класом приїхав на екскурсію. Його поховали сьогодні, 4 червня. Фото: facebook.com/YuliannaPradied

У Львові попрощалися із шестикласником школи №82 12-річним Артемом. Він загинув під час шкільної екскурсії на водоспаді Кам'янка.

Заповідник Сколівські Бескиди, на території якого розташований водоспад, перебуває в підпорядкуванні державного агентства лісового господарства. Стовпчики з натягнутим дротом – це вся загорожа навколо небезпечної ділянки. А таблиця із застереженнями висить на протилежному березі. Однак керівництво заповідника вважає, що винні в трагедії – учень і ті, хто його супроводжував.

Відповідальність лежить саме на адміністрації заповідника, каже адвокат Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсвяткував 12-річчя: мати показала останнє фото сина, який загинув у водоспаді

"Це спеціально облаштоване для екскурсій місце. Тож мають бути врахованні всі вимоги до безпеки, зокрема й пожежної. Відповідальність педагогів наступила б лише, якби повели дітей в не облаштоване для екскурсій місце. Або якби бачили, що дитина перебуває в небезпеці, але на це не відреагували. Решта – відповідальність адміністрації. А якби трагедія сталася з дорослим або з дитиною 14 років, яка може пересуватися без дорослих? Тоді хто б відповідав за їхню безпеку? Звісно, парк", - розповів Gazeta.ua адвокат.

Вважає, що на час слідства екскурсії на водоспад мали б припинити. Це в компетенції прокуратури. Відкрити локацію можна лише після переогляду всіх норм безпеки й усунення недоліків.

Трагедія сталася вдень 2 червня. На водоспад у село Кам'янка приїхали два класи зі школи №82 Львова. Усього – 44 дитини. Їх супроводжували троє вчителів і двоє батьків. Артем хотів зробити селфі, але послизнувся на мокрому камені й упав. Йому на допомогу кинулися дорослі, але врятувати хлопчика не вдалося. Медики лише констатували смерть. Попри трагедію, доступ до водоспаду не закрили. Там напередодні було кілька шкільних екскурсій. Комісія з питань надзвичайних ситуацій вирішила поставити додаткові стовпці й попереджувальні таблички на водоспаді. А освітян зобов'язали провести додаткові інструктажі з техніки безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна екскурсія на водоспад: адвокат розповів, хто й чому має відповісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі