субота, 31 жовтня 2020 14:55

Смертельна ДТП на майдані: що розповів підозрюваний у суді

Смертельна ДТП на майдані: що розповів підозрюваний у суді
Винуватцеві смертельної аварії на Майдані Незалежності в Києві обирають запобіжний захід. Фото: suspilne.media

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва пішов до нарадчої кімнати у справі щодо обрання запобіжного заходу Юрію Назаренку, підозрюваному у вчинені смертельної ДТП на майдані.

Прокурор клопоче про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сторона захисту просить обрати підозрюваному більш м'який запобіжний захід через проблеми зі здоров'ям.

Сам Назаренко під час засідання розповів, що перед тим, як сісти за кермо, почувався добре. Йому стало зле лише тоді, коли він почав повертати на Хрещатик. Тоді втратив свідомість. До цього такого не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їхав від лікаря: нові подробиці про винуватця смертельної ДТП на майдані

"Їхав від кардіоцентру до Михайлівської та на повороті знепритомнів, далі нічого не пам'ятаю", - розповів підозрюваний.

Захист підозрюваного розповів, що Назаренко проживає сам. Його дружина померла від раку, а донька з ним не спілкується. Наголосив, що Назаренку шкода, він усвідомлює свою провину та готовий усе компенсувати постраждалим.

"Ми не змогли взяти характеристику з місця роботи, бо вихідний, але він все життя пропрацював на державній службі", - наголосив адвокат.

Захист Юрія Назаренка вважає, що подання прокуратури є необґрунтованим і просить не утримувати підозрюваного в СІЗО, оскільки є ризик життю.

На майдані Незалежності в Києві водій авто Land Rover збив на смерть 2 людей. Ще четверо - отримали травми. Аварія сталася 30 жовтня близько 16.00. Винуватцем виявився 66-річний Юрій Назаренко. Раніше працював керівником апарату Комісії з цінних паперів і фондового ринку. Був тверезий, за попередніми даними. Каже, що йому стало зле за кермом і він втратив свідомість. Йому повідомили про підозру за статтею щодо порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб. За це загрожує до 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна ДТП на майдані: що розповів підозрюваний у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі