понеділок, 05 листопада 2018 08:20

Смерть Гандзюк: адвокат зробила заяву

Смерть Гандзюк: адвокат зробила заяву
Катерина Гандзюк померла у столичному опіковому центрі вранці 4 листопада. Лікувалася там після нападу 31 липня, коли її облили концентрованою сірчаною кислотою. Фото - Facebook

Передача до суду справи проти організаторів і виконавців вбивства активістки Катерини Гандзюк не дозволить згодом притягнути до відповідальності замовника. Про це заявила адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

"Я хочу підкреслити, що за станом принаймні на сьогодні, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаки замовлення. Другий момент: якщо справу по виконавцям передадуть до суду, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використовують ці докази у провадженні СБУ, яка шукає замовників", - пояснила вона, передає "Громадське".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі відзвітували про хід розслідування нападу на Гандзюк

Захисниця додала, що в разі відсутності ознаки замовлення у виробництві поліції по виконавцям буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в рамках іншого виробництва, відкритого СБУ.

"Вони не можуть бути двічі підозрюваними, або двічі обвинуваченими. Вони можуть обвинувачуватися тільки один раз", - зазначила вона.

Катерина Гандзюк померла у столичному опіковому центрі вранці 4 листопада. Лікувалася там після нападу 31 липня, коли її облили концентрованою сірчаною кислотою. У громадської активістки та чиновниці Херсонської міської ради відірвався тромб, за попередніми даними. Точну причину смерті встановить експертиза.

Зараз ви читаєте новину «Смерть Гандзюк: адвокат зробила заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі