вівторок, 07 липня 2020 09:54

Скільки людей потонули з початку літа

Скільки людей потонули з початку літа
Рятувальники застерігають українців від необачної поведінки, як під час свята Івана Купала, так і протягом усього купального сезону. Фото: pixabay

291 людина потонула на водоймах в Україні з початку літа.

Зокрема, 5 липня втопилися 16 людей, повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"З початку літа на водоймах країни потонула вже 291 людина. Тільки за добу 5 липня кількість утоплень становила 16 осіб. Переважна більшість випадків сталася через грубі порушення правил безпеки", - написали в повідомленні відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік випадково скинув сина з катамарана й загинув, рятуючи його

Також рятувальники застерігають українців від необачної поведінки, як під час свята Івана Купала, так і протягом усього купального сезону. За їх словами, карантин попри послаблення і досі діє, проте він не матиме ефекту, якщо громадяни порушуватимуть встановлені обмеження.

"Рятувальники зазначили, що вирушаючи відпочивати в місця з підвищеним рівнем небезпеки, а саме на річку чи ставок, головна умова дозвілля - посилена увага та відповідальність", - зазначається в повідомленні.

4 липня близько 18:50 у Кривому Розі на Дніпропетровщині загинув 12-річний хлопчик. Він потонув під час купання на штучній водоймі, розташованій на мікрорайоні Сонячний Саксаганського району, на очах у свідків.

Зараз ви читаєте новину «Скільки людей потонули з початку літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі