четвер, 31 січня 2019 17:05

"Сказав, що заріже, якщо буду кричати": жертва ґвалтівника-рецидивіста з Полтавщини поділилася подробицями

"Сказав, що заріже, якщо буду кричати": жертва ґвалтівника-рецидивіста з Полтавщини поділилася подробицями
Валерія розповіла історію свого зґвалтування. Фото: 4vsar

Учора взяли під варту 41-річного мешканця села Терешки Полтавського району, якого підозрюють у зґвалтуванні 18-річної дівчини. 3 січня він вийшов із в'язниці — відсидів 17 років за подібні злочини. Проте 19 січня його знову затримали.

З останньою жертвою ґвалтівника-рецидивіста вдалося поспілкуватися журналісту Gazeta.ua. Валерія розповіла про події того дня.

Нагадаємо, свою версію подій журналістам розповів і сам підозрюваний.

Звідки та куди ви їхали потягом? Як все відбулось?

- Їхала електричкою о 4-й ранку з Полтави у Козельщину. У вагоні нікого не було, бо ранок. А цей чоловік сидів за декілька місць від мене. Виходив часто у тамбур. Я спілкувалась по телефону із товаришем. Він підійшов та вихопив мобільний із рук. А потім і сумку. Ухопив мене за горло і витяг у тамбур.

Ви кричали у той момент?

- Я дуже кричала і пищала. Сподівалась, що хтось почує. У тамбурі він мені сказав, що я це даремно зробила.

Як ви покинули потяг?

- Він мене витяг на зупинці. Взяв за руку і повів. Також сказав, що заріже, якщо я буду кричати, бігти чи навіть щось говорити. Намагалась налагодити розмову - питала його ім'я та куди ми прямуємо. Проте кожного разу, коли відкривала рот, погрожував зарізати. Тиск психологічний був надзвичайно сильний. Я дуже злякалась. Він мене потяг у ліс.
Там чимало снігу. Я падала часто. Намагалась відтягти час. Він мене тяг. На галявинці у лісі сказав роздягатися. Це було за зупинкою потяга "Писарівка". Яка саме — не знаю.

Були спроби вирватися від нього у лісі?

- Ні. Не бачила, куди бігти. Шукала очима будівлі чи людей, а бачила ліс. Там іти важко було. Бігти я б не змогла. Поліція потім бачила, що там тільки наші сліди були.

Повернемось до галявини. Що там відбулось?

- Познущався з мене і спокійно сів поруч, почав говорити. Питав, хто мої батьки, де я живу, як навчаюсь, скільки мені років. Чимало питань було. Сказав, що заяву немає сенсу на нього писати, бо сидів. За що і скільки — не розповів.

Я його просила відпустити мене. Пропонувала віддати всі речі та золоті прикраси. Відмовив. Сказав, що мого нічого не треба, але ми поїдемо на потязі разом у Полтаву. Там пообіцяв відпустити.

Коли поверталися потягом у Полтаву у вагонах були люди?

- Так. Повно людей. Здебільшого жінки з сумками. Гадаю, на ринок їхали.

Коли я сіла у вагон, почала ревіти. А він мені: "Закрийся. Чого ти плачеш?" Я відвернулася і продовжувала плакати. За деякий час він мені сказав виходити. До Полтави ми не доїхали. Запитала, чого саме тут. У відповідь почула: "Буде підозріло, що ми сіли на одній зупинці, а виходимо на різних. Вийдемо в селі. Ти не бійся. Я тебе посаджу в автобус і ти поїдеш туди, куди хотіла". Мене вів одразу по головній дорозі, потім повернув у приватні сектори. Людей довкола не було.

Назаренко розповів, що ви дорогою до його дому йшли тримаючись за руки. Це так?

- Він мене вів під руку. Можна сказати, що тяг.

Коли дійшли до будинку назвав ім'я своє та мами. Сказав заходити, відпочити і сходити у душ. Опісля пообіцяв відпустити. Просила, що вдома можу помитись, обіцяла не писати заяв до поліції, проте даремно. Попередив, що маю грати за його правилами, бо заріже. Приніс кави і закриту пляшку лимонаду. Пила останнє. Опісля заніс рулет бісквітний, порізав його і поклав поруч ніж. Я побачила можливу зброю і почала хникати. У його кімнату немає дверей, а батьки були в сусідній. Він боявся, щоб мати не почула.

Опісля наказав лягати та відпочивати. Я відмовилася. Поліз розстібати штани. Довелось зняти їх. Залишилась у колготках та жакеті. Поклав мене на диван, вкрив і кудись вийшов. За кілька хвилин повернувся. Наказав обернутися до нього боком, ліг поруч і почав приставати. Я намагалася голосніше говорити, щоб його батьки почули. Наказав закрити рота. Я пам'ятала, що ніж поруч із ним. Відбулося знову те, що й у лісі. Послав у душ. Сказав, що не відпустить, доки не схожу. Я трішки обмилась.

Віддав усі мої речі і повів на зупинку. Люди бачили, що я заплакана і макіяж поплив по обличчю. Бачили його. Проте ніяк не відреагували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал в медцентрі: Безпомічну жінку згвалтували у лікарні

Його батьки були вдома. Вони не бачили що відбувається?

- Мати його. Проте вона відкрила двері і пішла. Одразу і не бачила мене. Потім зайшла до кімнати. Якраз після того, як він вдруге це зі мною зробив. Лежав поруч і обнімав мене. Я відвернулася до стінки обличчям, було соромно взагалі кудись дивитись. Вона бачила лише мій силует.

Я чула, як вона в іншій кімнаті його розпитувала хто я і що роблю тут. Він їй розповів, що я його дівчина, що він мене любе і ми будемо жити разом. Вона у відповідь: "Якщо ви любите один одного — йдіть звідси. Чого тут лежите?"

Одразу зателефонували до поліції?

- Ні. Він сказав, щоб я телефон увімкнула тільки у Полтаві. Там я зателефонувала до мами і розповіла, що сталося. За хвилину приїхали до мене патрульні на авто і я поїхала у відділення.

Він намагався з вами після цього зв'язатися?

- Учора був дивний дзвінок (авт.: 29 січня). Голос схожий на нього. Невпевнено розмовляв. Представився своїм адвокатом. Засипав питаннями, чи прийду я на апеляційний суд. Питав чи я вагітна. Потім у Viber писав: "Якщо ви завагітніли — не робіть аборт". Також були погрози, що розмістить мої дані в інтернет-мережі.

Окрім вас комусь ще погрожував?

- Так. Я вже казала, що розмовляла із товаришем, коли у мене вихопили телефон із рук. Олег чув усі крики та мої прохання не чіпати мене. Коли цей чоловік забрав телефон — не вимкнув його, а просто кинув у карман. Ледь чутно було мій голос та його. Олег слухав пів години, що відбувається, поки не відімкнувся "Київстар". Одразу після цього він зателефонував до поліції і сказав, що є підозра на зґвалтування із залякуванням.

О 5:30 до мене два рази телефонували з поліції — невідомий номер. Якраз сиділи у лісі з тим чоловіком. Телефон був у нього в кишені. Запропонував, щоб відповіла. Я побоялась його реакції, якщо почує, що це поліція. Сказала, що не відповідаю на незнайомі дзвінки. Він два рази відбив виклики. Потім вимкнув телефон.

Назаренко писав вам про вагітність. Це можливо?

- Так. Проте ще два тижні не пройшло і я не робила тест.

Вас у лікарні обстежували?

- Була судово-медична експертиза. Брали волосся, нігті та мазок із піхви. Якраз його біологічна рідина витікала звідти. Вже вдома я здала аналізи на всі можливі хвороби. Відповідь за найстрашніші з них отримала одразу - не виявили.

Як подія вплинула на ваше життя, окрім психологічної травми?

- Я раніше не довіряла людям, а тепер ще більше. Ходжу до психолога. Дивлюсь із підозрою на чоловіків і жінок. Уночі жахаюсь усього. Страшно ходити по вулиці.
Хлопець мій мене підтримує. Тепер саму нікуди не відпускає. Батьки підтримують морально.

Дівчина їхала потягом додому в Кременчуцькому напрямку. Чоловік напав на жертву у пустому вагоні близько 5-ї ранку. Зґвалтував, відібрав речі, витяг із поїзда та привіз до себе додому в село Терешки.

Зараз ви читаєте новину «"Сказав, що заріже, якщо буду кричати": жертва ґвалтівника-рецидивіста з Полтавщини поділилася подробицями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають