понеділок, 13 липня 2020 10:16

Синоптики попереджають про нові затоплення в Україні

Синоптики попереджають про нові затоплення в Україні
Через підйом води можуть постраждати сільгоспугіддя, господарські споруди та присадибні ділянки. Фото: pixabay

У західних областях України 13 липня прогнозують подальше підвищення рiвня води у річках.

Це може загрожувати масштабним затопленням, повідомляє Укргідрометцентр.

У Волинській області можливе затоплення на річці Прип'ять в створi поста Рiчиця. Через підйом води можуть постраждати сільгоспугіддя, господарські споруди та присадибні ділянки в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну сунуть грозові дощі та похолодання

Впродовж дня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1,3 м. За значних дощів можливе формування сильного мiсцевого та схилового стоку.

Через підвищену водність на річці Стрв'яж бiля села Луки (Самбiрський р-н Львiвська обл.) можливий початковий вихiд води на заплаву.

"У зв'язку з опадами, мiсцями значними, 13 липня на рiчках басейнiв Прута i Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдвищенням рiвнiв води на 0,2-0,7м над рiвнями. В гiрських районах iснує загроза сходження селевих потоків", – написали в повідомленні.

23 населених пункти в Україні залишились без світла через негоду. Постраждали 3 області - Київська, Луганська і Чернігівська. Чернігівська область постраждала найбільше, там знеструмлено 10 населених пунктів. Ще 9 пунктів залишилися без світла в Луганській і 4 - в Київській областях.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики попереджають про нові затоплення в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі