вівторок, 18 травня 2021 16:21

Син поліцейського збив перехожу й покинув помирати: новий поворот у справі

Син поліцейського збив перехожу й покинув помирати: новий поворот у справі
Ольга Хрищук, яку на Тернопільщині збив син поліцейського на службовому авто батька, хоче покарати винного. Із потерпілою та її матір'ю зустрівся заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Фото: t.me/mvs_ukraine

Справа про аварію в селі Бриків Тернопільської області, де торік у серпні син поліцейського збив 19-річну Ольгу Хрищук, перебуває на контролі в керівництва області.

З'ясувалося, що потерпіла й підозрювані сторони - куми. Одразу після аварії порозумілися. Тому злочин тривалий час не могли розкрити. Усе з'ясувалося, коли мати Ольги написала повідомлення в соцмережі, розповів Gazeta.ua начальник обласної поліції Олександр Богомол.

"Справу розслідували. Шукали свідків, автомобілі. Було три експертизи авто, які начебто могли бути в аварії, але вісім місяців нічого не рухалося. А після повідомлення матері потерпілої в соцмережі - наступного дня я направив у відділення поліції інспекцію й департамент внутрішньої безпеки. І всі зізналися. Що одразу після аварії вони порозумілися, бо були в дружніх стосунках. Підозрюваний платив гроші на лікування. У потерпілої був перелам ноги зі зміщенням, вибиті зуби від удару об асфальт. Але в якийсь момент перестав платити. Батько підозрюваного вирушив у складі зведеного загону в зону ООС. А мати потерпілої вирішила, що грошей було недостатньо. У будь-якому разі, скоєний злочин. І підозрюваний відповідатиме", - розповів Богомол.

Тепер покарання не уникне й батько підозрюваного. Він працює заступником начальника Шумського відділення поліції. Справу готують для передання в Державне бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річного хлопця звинувачують у власній смерті. Що відповіли в поліції

Також відомо, що напередодні з Ольгою Хрищук та її матір'ю зустрівся заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він заявив, що поліцейський, який покриває злочин, скоєний його сином, не може бути виправданий і має понести покарання.

"Проводиться службове розслідування щодо дій батька - заступника начальника відділу поліції, син якого скоїв ДТП. Ми наполягатимемо на його звільненні, як і на відкритті кримінального провадження - за приховування батьком підозрюваного інформації про правопорушення, скоєне сином. Батько як працівник поліції мав повідомити про злочин, про конфлікт інтересів і просити передати справу для розслідування в інший район. Натомість він намагався приховати сліди злочину, зокрема відремонтував службовий автомобіль, на якому здійснили наїзд на потерпілу", - розповів Геращенко.

Додав, що найближчим часом справу передадуть до суду з можливою додатковою правовою кваліфікацією, якщо таку підтримає сторона обвинувачення.

Аварія сталася 23 серпня торік у селі Бриків Тернопільської області. Син заступника начальника відділення поліції №1 22-річний Андрій Данилюк збив 19-річну Ольгу Хрищук. Був на службовому автомобілі батька. Не зупинився, щоб надати допомогу, а кинув постраждалу помирати посеред дороги. Її випадково помітили місцеві жителі та врятували. Ольга вже перенесла дві операції, проте вона й досі не може повноцінно жити.

Зараз ви читаєте новину «Син поліцейського збив перехожу й покинув помирати: новий поворот у справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі