пʼятниця, 04 березня 2011 13:28

Син Мубарака підсипав собі у чай отруту

Син Мубарака підсипав собі у чай отруту

Син екс-президента Єгипту Хосні Мубарака після перевороту і відходу від влади батька намагався покінчити життя самогубством, пише електронна версія алжирської газети Echorouk. За повідомленням газети, Гамаль Мубарак спробував отруїтися, перебуваючи в Каїрі, після того як правоохоронні органи зробили спробу конфіскувати кошти з його кількох іноземних банківських рахунків.

Джерела, близькі до оточення Гамаля, повідомили, що син поваленого президента підсипав отруту в чашку чаю, випив його, а потім знепритомнів. Отруєного врятували вчасно викликані лікарі. Аналіз крові показав, що син екс-президента Єгипту дійсно прийняв отруту, передає РИА "Новости".

За даними алжирського видання, у молодшого сина колишнього єгипетського лідера, можливо, розміщені мільйони доларів на рахунках в Ірландії, Швейцарії, Франції та Норвегії. Газета не уточнює, коли саме син екс-лідера Єгипту намагався покінчити з собою.

Те ж видання з посиланням на інші "надійні джерела" пише, що сам Хосні Мубарак був запрошений на саудівську військову базу "Табук" для проходження курсу хіміотерапії у зв'язку з раком підшлункової залози. Його запросив на лікування саудівський король Абдалла, але Вища військовий рада Єгипту не дозволила виїзд, цитує інформацію NEWSru Israel.

У публікації Echorouk також стверджується, що при співучасті влади Франції за останні кілька тижнів у Париж для Сюзанни Мубарак (дружини Хосні Мубарака) були доставлені більше 250 золотих злитків і 3 мільярди доларів.

При цьому Echorouk публікує інформацію про те, що голова Каїрського суду погодився виконати прохання прокуратури про оприлюднення даних про секретні рахунки Мубарака і його сім'ї. Єгипетський центробанк ухвалив рішення заморозити активи та акції Мубарака і його сім'ї на краю фондової біржі.

Нагадаємо, у січні 2011 року в Єгипті спалахнули масові антиурядові виступи, що супроводжувалися заворушеннями і сутичками з поліцією. 11 лютого, після 18 днів протестів, президент Хосні Мубарак, який правив Єгиптом 30 років, подав у відставку і передав владу Збройним силам.

У результаті народного повстання загинули 365 осіб, ще 5500 постраждали. Іноземні експерти підрахували, що революція обійшлася Єгипту в 300 мільйонів євро щодня. Вважається, що тільки в сфері туризму країна втратила не менше мільярда доларів, тому що заворушення змусили до втечі близько мільйона туристів.

Гамаль Мубарак ледь не став третім за останній час нащадком, який наклав на себе руки через проблем своїх впливових батьків. У лютому цього року у своїй квартирі на півдні Каліфорнії був знайдений мертвим молодший син колишнього голови американської енергетичної корпорації Enron Джеффрі Скіллінга 20-річний Джон Тейлор Скіллінг.

Раніше був знайдений мертвим син іншого великого афериста - "шахрая століття" Бернарда Медоффа. Син творця фінансової "піраміди століття" Бернарда Медоффа Марк був виявлений мертвим у своїй нью-йоркській квартирі в грудні 2010 року. Чоловік був знайдений повішеним на собачому повідку.

Зараз ви читаєте новину «Син Мубарака підсипав собі у чай отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі