понеділок, 07 лютого 2011 12:22

Сильні лісові пожежі залишили без даху над головою сотні австралійців (ФОТО)
7

Фото: Фото: Reuters

На заході Австралії біля міста Перт в результаті сильних лісових пожеж повністю зруйновані близько 60 будівель. Ще 20 cерйозно пошкоджено. Відомостей про загиблих або постраждалих не надходило, передають місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що в передмістях Перта утворилися два епіцентри вогню. Район, де зафіксовано пожежі, оголошений зоною стихійного лиха. Сотні людей змушені покинути свої житла.

Вогонь, який підійшов до міста зі сходу і з півночі, швидко поширився через сильний вітер. За деякими даними, пожежа просувається зі швидкістю до 70 кілометрів на годину.

В околицях Перта на боротьбу з вогнем направили більше 100 пожежників. Проте загасити полум'я досі не вдається. За даними метеорологів, найближчими днями в околицях Перта збережеться спекотна погода та сильний вітер. Це посилює небезпеку розповсюдження вогню.

Нагадаємо, пожежі в Перті почалися невдовзі після сильних повеней в австралійських штатах Квінсленд і Вікторії.

Також зазначимо, що минулого тижня на північно-східні регіони країни обрушився циклон "Яси", в результаті якого одна людина загинула.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сильні лісові пожежі залишили без даху над головою сотні австралійців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі