середа, 18 липня 2007 16:35

Сергій Калиновський може померти (відео)

 

Адвокат студента Інституту міжнародних відносин 22-річного Сергія Калиновського Ігор Лодяной запевняє, що стан його підзахисного погіршується і зволікати з лікуванням украй небезпечно.

Завантажити відео, що відтворює аварію

Нагадаємо, що в ніч на 30 травня на столичному бульварі Шевченка Калиновський розбився на своєму авто. У результаті двоє людей загинули, а Сергій із травмами опинився в лікарні.

— У Сергія відкрита черепно-мозкова травма, з переломами кісток черепа, з крововиливом у мозок, — каже адвокат і зачитує висновки обстеження лікарів. — У нього тривають запаморочення, він непритомніє. Його треба лікувати, бо висока ймовірність фатального результату.

Підтримує Лодяного і прес-секретар родини Калиновських Михайло Бородач:

— Зарубіжні нейрохірурги, які минулого тижня обстежували Сергія, рекомендують лікувати його за кордоном. Адже вітчизняна медицина не має належного обладнання.

Адвокат запевняє, що в трагедії 30 травня Калиновський не винен. Називає ДТП трагічним збігом обставин, внаслідок яких постраждав і Сергій.

Нейрохірурги, які обстежували Сергія, рекомендують лікувати його за кордоном

— Для того щоб притягнути водія до кримінальної відповідальності, необхідно зафіксувати порушення правил дорожнього руху, — каже захисник. — На момент порушення справи в слідства доказів не було. Відсутні в міліції вони і сьогодні. Але зараз у пресі лише нападають на Калиновського. Тим часом він дивом залишився живий, і стан його досі критичний.

Адвокат припускає, що причиною аварії міг стати пішохід, який переходив вулицю у невстановленому місці чи поливальна машина, яка незадовго до пригоди намочила водою асфальт.

Натомість правоохоронці наполягають на проведенні слідчих дій. До того ж вимагають утримувати Сергія Калиновського під вартою до рішення суду й не випускати з України.

— Ми розуміємо, що є певні сили, які намагаються не допустити слідство до Калиновського, — сказав виконувач обов"язків міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко на прес-конференції 10 липня. Він запевняє, що, незважаючи на рекомендації лікарів, Калиновського незабаром допитають.

Проте його адвокат Ігор Лодяной наголошує, що слідчий буває у палаті потерпілого.

— Зараз призначено кілька експертиз, зокрема автотехнічну, судово-медичну, комплексну, — каже він.

Міліція після аварії порушила кримінальну справу проти Сергія Калиновського. Однак 5 червня Шевченківський райсуд столиці звільнив його з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Калиновський може померти (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі