вівторок, 22 квітня 2014 15:59

Сепаратисти прив'язали до дерева та жорстоко побили бандуриста з Черкащини

Сепаратисти прив'язали до дерева та жорстоко побили бандуриста з Черкащини

У неділю у місті Рубіжному Луганської області проросійські активісти піддали тортурам громадського діяча, кобзаря Василя Лютого, який родом із Черкащини. Василь живе у Рубіжному, він був ведучим мітингу "За єдність України".

У місті Рубіжному 21 квітня, під час мітингу "За єдність України", на мітингувальників напали люди з битами і жорстоко їх побили. Василь Лютий був ведучим мітингу. Після побиття його "заарештували", а потім піддали тортурам.

У кобзаря Живосила (Василя Лютого) сепаратисти знайшли посвідчення члена "Братства вояків УПА". Сепаратисти з битами накинулися на учасників патріотичного мітингу з криками "Фашисти!".

Голова національної спілки кобзарів України Володимир Єсипок заявив: "Я його прекрасно знаю, він у нас навчався. Це свідома людина, толерантна. Щось мені не дуже віриться, щоб у нього була зброя. Якщо і було, то це була бандура", — сказав Єсипок і зазначив, що члени союзу вимагають негайного звільнення Василя Лютого.

Гімн Майдану у виконанні Василя Лютого

За повідомленням місцевої міліції, чоловіка затримали за носіння холодної зброї, в той же час його дружина Марина Люта розповіла місцевим ЗМІ, що ножа її чоловікові підкинули.

У ході конфлікту постраждали п'ятеро місцевих жителів, вони отримали тілесні ушкодження. Від сепаратистів також постраждав правоохоронець.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти прив'язали до дерева та жорстоко побили бандуриста з Черкащини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі