пʼятниця, 04 грудня 2020 18:29

СБУшник очолював банду вимагачів-розбійників

СБУшник очолював банду вимагачів-розбійників
У Харкові оперуповноважений одного із відділів управління СБУ очолював банду вимагачів-розбійників. Фото: dbr.gov.ua

У Харкові викрили організовану злочинну групу, яку очолював оперуповноважений одного із відділів управління Служби безпеки України в області.

Правоохоронець з метою наживи організував групу із чітким розподілом ролей співучасників, що займалася вимаганням із застосуванням насильства. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"У травні 2019 року, знаючи, що в одній із лісосмуг Харкова є так звана закладка, 6 членів групи влаштували засідку. Коли ж до вказаного місця підійшов чоловік і забрав речовину, його почали бити. Погрожуючи фізичною розправою та кримінальною відповідальність вимагали 100 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ім'я депутата, який очолював банду рекетирів

Через те, що вказаної суми потерпілий не мав, наступного дня його відвезли до нотаріуса, де засвідчили фіктивний договір позики на вказану суму.

"Реалізовуючи свій злочинний умисел за відпрацьованою схемою, члени групи вдруге влаштували засідку. У чергової жертви вимагали 3 тисячі доларів. Потерпілий вирішив виконати вимоги і сплатив 57 тисячі гривень", - додали в ДБР.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від займаної посади. Працівникові СБУ загрожує до 7 років за ґратами.

На Київщині затримали банду грабіжників, якою керував поліцейський - 28-річний оперуповноважений Києво-Святошинського відділу поліції. Злодії проникали до будинків, виносили цінності та зброю, а потім збували крадене.

Зараз ви читаєте новину «СБУшник очолював банду вимагачів-розбійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі