субота, 20 жовтня 2012 14:12

СБУ заявляє про намір обвинувачуваних у справі про теракти в Дніпропетровську зірвати ЧЄ-2012 з футболу

Служба безпеки України заявляє, що одним з мотивів здійснення терактів обвинувачуваними в кримінальній справі про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові й Запоріжжі було зірвати проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Про це в ефірі телекомпанії "Перший національний" сказав начальник слідчо-оперативної групи СБУ Віталій Маяков, повыдомляють Українські Новини.

З його слів, у ході допитів членів цієї терористичної групи, останні заявили, що вони керувалися у своїх діях насамперед незгодою з політичним устроєм в Україні, а також хотіли спричинити безлади й спровокувати населення на протести проти влади.

"Також вони наполягають на тому, що метою їхніх дій було зірвати проведення Євро-2012 в Україні", - сказав він.

Маяков зазначив, що їхні слова зафіксовано в протоколах допиту й їх буде озвучено на судовому процесі, що, з його слів, буде відкритим. Крім цього, начальник оперативної групи СБУ підкреслив, що ще одним мотивом в обвинувачуваних було нібито довести нездатність правоохоронних органів протидіяти терористичним загрозам. Як повідомляло агентство, СБУ має намір направити справу про теракти в Дніпропетровську, Харкові й Запоріжжі в Генеральну прокуратуру для затвердження обвинувального висновку до 27 жовтня.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв. У результаті вибухів постраждала 31 особа. Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту. У червні цю справу було об'єднано в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 року й Дніпропетровську 16 листопада 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «СБУ заявляє про намір обвинувачуваних у справі про теракти в Дніпропетровську зірвати ЧЄ-2012 з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі