середа, 15 вересня 2021 12:17

СБУ затримала організатора псевдореферендуму на Луганщині

СБУ затримала організатора псевдореферендуму на Луганщині
СБУ затримала одного з організаторів псевдореферендуму. Фото: ssu.gov.ua

Одного з організаторів незаконного "референдуму" в Луганській області днями затримали оперативники Служби безпеки України.

Знайшли чоловіка під час спецоперації в селищі міського типу Новопсков на Луганщині, розповіли в пресслужбі СБУ.

2014 року зловмисник очолював так звану виборчу комісію з проведення псевдореферендуму в Новопсковському районі щодо "незалежності ЛНР".

За даними слідства, він брав активну участь в організації фейкового заходу, контролював "підрахунок голосів" та відправлення заповнених "бюлетенів" до тимчасово непідконтрольного українській владі Луганська.

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, зловмисник утік в РФ, де переховувався сім років. Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали зрадника, який влаштовував псевдореферендум на Луганщині

Заходи з викриття й затримання зловмисника провели співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Триває досудове розслідування, під час якого встановлюють обставини протиправної діяльності інших причетних осіб для притягнення їх до відповідальності.

СБУ продовжує роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності організаторів незаконного "референдуму" 2014 року на Сході України. Понад 160 зловмисників отримали судові вироки. Ще понад 60 матеріалів проваджень направлено до судів.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала організатора псевдореферендуму на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі