понеділок, 21 травня 2007 16:16

СБУ викрила тих, хто підслуховував політиків

Службою безпеки України припинено діяльність комерційної охоронної структури, яка вела незаконне прослуховування і стеження за громадянами України. Про це повідомив на прес-конференції у понеділок виконувач обов"язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, операція з викриття групи тривала три місяці.

СБУ вилучала матеріали та апаратуру, які знаходяться зараз на вивченні. Матеріали свідчать про те, що структура займалася незаконною оперативно-розшуковою діяльністю, веденням візуального спостереження, складала досьє на окремих осіб тощо.

"Там також є роздруківки телефонних з"єднань посадових осіб, відомості про відомих українському суспільству громадян, серед них є і журналіст", - повідомив Наливайченко.

"Я особисто зустрінусь з цим журналістом, щоб поговорити про матеріали, які збиралися, а також, чому саме і від кого могло бути замовлення на таку діяльність. Є там матеріали про стеження навіть за представниками правоохоронних органів", - додав керівник СБУ.

Крім того Наливайченко повідомив, що в квартирі служби виявлено бази даних податкової та центральної виборчої комісії, причому остання датована 8 травня.

Також виявлено вибуховий пристрій.

СБУ обіцяє за ре результатами експертиз вийти на зв"язки охоронної служби, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила тих, хто підслуховував політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі