пʼятниця, 10 лютого 2023 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ повідомила про підозру відомій прокремлівській пропагандистці

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Перебуваючи на території країни-агресора, вона бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб, повідомила в п'ятницю, 10 лютого, пресслужба СБУ.

"Для цього Монтян регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань. Також вона масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на YouTube і в Telegram, які нараховують майже півмільйона підписників", – ідеться у повідомленні.

Автор: ssu.gov.ua
  СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці
СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки по всій вертикалі: СБУ з ДБР перевіряють митниці

Зловмисниця виїхала до Росії ще у 2021 році. З тих пір вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

Монтян неоднократно закликала у соцмережах до "денацифікації" і вбивства українців.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Очільниці "міносвіти ДНР" повідомили про підозру. Вона наказала спалити у Донецьку українські підручники з історії.

Зловмисницею є російська громадянка, яка мешкала в Удмуртії, а в липні минулого року отримала "призначення" до окупаційного органу у захопленій частині Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «СБУ повідомила про підозру відомій прокремлівській пропагандистці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі