вівторок, 15 квітня 2014 12:40

Спецтема: Війна на Донбасі

СБУ назвала ім'я російського спецназівця, який керує диверсантами у Слов'янську

СБУ назвала ім'я російського спецназівця, який керує диверсантами у Слов'янську

Служба безпеки України встановила особу керівника російської диверсійної групи, яка діє у Слов'янську.

Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецназу ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєлков, йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Саме його голос на записі телефонної розмови з московським куратором, оприлюдненому в ЗМІ 14 квітня ц.р., де він звітує про терор у Слов'янську та розстріл автомобіля з українськими правоохоронцями", - заявили у СБУ.

Стрєлкова впізнали й затримані раніше диверсанти.

За даними спецслужб, на початку березня цього року він прибув на територію АР Крим та координував захоплення російськими військовослужбовцями і представниками спецслужб РФ військових частин ЗС України, місцевих органів влади та управління Автономії, викрадення військовослужбовців, активістів громадських організацій та інших громадян України й іноземців, які перебували у Криму.

Крім цього, стверджує СБУ, Стрєлков вербує громадян України для подальшого їх використання в організації та проведенні підривних акцій.

"Диверсант особисто давав вказівку громадянам України "К" та "В" захопити та утримувати будівлю Харківської облдержадміністрації, військові частини та підрозділи правоохоронних органів з метою заволодіння зброєю в Луганській області", - йдеться у повідомленні.

СБУ вже розпочала кримінальне провадження за фактом Стрєлковим організації "умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведенні диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних регіонів нашої держави".

Зараз ви читаєте новину «СБУ назвала ім'я російського спецназівця, який керує диверсантами у Слов'янську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі