середа, 10 липня 2019 23:48

Шахраї у Києві: викрили схему "чорних рієлторів"

Шахраї у Києві: викрили схему "чорних рієлторів"
У Києві викрили "чорних рієлторів". Фото: Надзвичайні новини

У Києві викрили групу "чорних ріелторів". Вони намагалися заволодіти майном та грошима померлих людей на загальну суму в 5,6 млн грн.

До групи входили кілька адвокатів, колишній суддя Солом'янського районного суду у місті Києві, приватний нотаріус та інші особи, повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Шахрайську схему організував один із адвокатів.

Зловмисники упродовж 2016-2018 років підробляли документи та заповіти померлих киян та намагалися заволодіти їхніми квартирами у центральних районах столиці та коштами на депозитних рахунках.

Шахраї також виготовляли документи та вносили до них недостовірну інформацію від імені померлих. Далі пакет необхідних документів передавали іншим учасникам групи на реєстрацію.

Фігурантам справи повідомили про підозру за статтями про шахрайство, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили шахрайську схему псевдорієлторів

Досудове розслідування щодо шести учасників організованої групи завершено. Ще двох - адвокатів - оголошено у розшук.

У Києві шахраї вигадали нову схему обману за допомогою СМС-розсилки на мобільні телефони. Аферисти пропонують забрати 259 тис. грн і вказують номер телефону, за яким можна обговорити подробиці виграшу.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї у Києві: викрили схему "чорних рієлторів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі