понеділок, 24 серпня 2020 14:40

Шахраї обманули понад 60 людей
3

У Вінниці затримали п’ятьох  працівників фірми «Міжнародна агенція праці», які обманули понад 60 людей
Фото: vn.npu.gov.ua
У Вінниці затримали п’ятьох  працівників фірми «Міжнародна агенція праці», які обманули понад 60 людей
У Вінниці затримали п’ятьох  працівників фірми «Міжнародна агенція праці», які обманули понад 60 людей

У Вінниці викрили п'ятьох працівників фірми "Міжнародна агенція праці", які обманули понад 60 людей. Займалися посередництвом із працевлаштування у країнах Близького Сходу та Європейського Союзу. Обіцяли роботу на брендових підприємствах і фабриках зі стабільною високою зарплатою та гарними умовами проживання. За послуги брали від 1 до 3 тис. євро. Але обіцяної роботи люди не отримували. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів начальник управління прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк.

"Організатором бізнесу 34-річний вінничанин, який мав судимості за шахрайство. До бізнесу залучив ще 4-х родичів. Зареєстрували дві юридичних фірми, одна з яких навіть отримала державну ліцензію. Організатор у разі необхідності виступав у ролі клієнта, який задоволений підшуканою за кордоном роботою. Інші займалися пошуком клієнтів", - розповів прокурор.

Шахраї насправді відправляли деяких людей за кордон. Де ті опинялися без документів, без оформленого договору, без обіцяних умов і зарплатні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкладників ошукали на понад 8 млн грн: в Україні викрили фінансову піраміду

"У людей не було іншого вибору, як працювати десь на закритому підприємстві чи виробництві. Були й такі випадки, що люди платили гроші, але не отримували роботи. На вимоги повернути кошти, їм говорили, що необхідно зачекати, бо тривають перемовини з їхніми роботодавцями або процес оформлення документів. Або прикривалися тим, що люди підписували тільки консультаційний договір і фірма їм нічого не винна", - додав Сергій Гупяк.

Шахраї потрапили в поле зору правоохоронців після звернення кількох людей. Паралельно перевірку почали Служба Безпеки України та управління стратегічних розслідувань Нацполіції. Є підозри, що українці мали спільників за кордоном. Цю інформацію поки не розголошують. І встановлюють усіх можливих потерпілих від дій шахраїв.

Підозрюваним загрожує до 12 років в'язниці.

Столичні поліцейські викрили двох чоловіків, які обманули близько 70 людей. Видавали себе за посередників із працевлаштування у Франції та Німеччині. За послуги взяли з клієнтів по 520 євро і зникли.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї обманули понад 60 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі