середа, 25 листопада 2020 16:28

Шахрайка "продавала" в інтернеті неіснуюче взуття і після отримання передплати зникала

Шахрайка "продавала" в інтернеті неіснуюче взуття і після отримання передплати зникала
Шахрайка в соціальній мережі продавала неіснуючі товари і брала передплату. Після її отримання блокувала покупців

На Кіровоградщині викрили жінку, яка через інтернет ошукувала людей.

Шахрайка в соціальній мережі продавала неіснуючі товари і брала передплату. Після її отримання блокувала покупців, повідомили в департаменті кіберполіції Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівниця банку привласнювала гроші з рахунків клієнтів

"23-річна жінка створювала фіктивні сторінки в соціальній мережі. Там вона розміщувала оголошення про продаж жіночого взуття. Від покупців фігурантка вимагала передплату або повну оплату за товар. Проте після отримання грошей, вона блокувала клієнтів та не виконувала своїх зобов'язань", - сказано в повідомленні.

Жінка ошукала більше 200 людей. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає майже 400 тис. грн.

В помешканні жінки поліцейські провели обшуки і вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, які використовувалися у злочинній діяльності.

За шахрайство жінці загрожує до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Слідство триває.

У Миколаєві поліцейські викрили жителя Маріуполя, який на аферах з продажу товарів через інтернет ошукав людей по всій Україні. Чоловік розміщував оголошення на сайтах про продаж будівельних матеріалів, вимагав від покупців передоплату, отримавши її, зникав, не надсилаючи людям товару.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка "продавала" в інтернеті неіснуюче взуття і після отримання передплати зникала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі