середа, 31 липня 2019 18:10

Шахрай обібрав удову бійця ЗСУ

Автор: facebook.com/169lazy
  У Харківській області шахрай вкрав гроші, які були перераховані в якості допомоги  вдові командира батареї 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Олександра Андрієнка
У Харківській області шахрай вкрав гроші, які були перераховані в якості допомоги вдові командира батареї 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Олександра Андрієнка

На Харківщині шахрай вкрав гроші, які перерахували удові командира батареї 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Олександра Андрієнка.

Украв суму, що залишилася на банківській картці після похорону, повідомив у Facebook прапорщик 10 ОГШБр Гліб Бабіч.

За словами Бабіча, зловмисник спочатку дізнався у одного з волонтерів інформацію про загиблого, після чого зателефонував вдові.

"Він розповів, що він від такої-то людини. Згадав допомогу, яку той надавав, для достовірності. Розповів про цільову допомогу для сімей загиблих, яку він спрямує сім'ї Андрієнка. А наприкінці розмови попросив номери телефонів батьків Саші. Мовляв, треба зателефонувати їм, запитати, що потрібно", - написав Бабіч.

Після дзвінка зловмисник заблокував сім-картку потерпілої, після чого, знаючи номер, до якого була прив'язана картка, зняв гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ваш син потрапив у ДТП: шахраї видурили велику суму

Потерпіла вчасно звернулася до оператора і сума була заблокована. Її мали повернути. Проте коли оператор розблокувала картку, гроші зникли.

"Банк відправив потерпілу до поліції писати чергову заяву на вже остаточно зниклі гроші", - сказано у дописі.

Тим часом шахрай вийшов на свою фейкову сторінку і почав відповідати на коментарі.

"Хлопчик, виявляється, сєпар! І під все це підводить ідеологічну базу. На скрині - зразок висловлювань", - додав Бабич.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, попереджає про новий вид фінансового шахрайства з переказом коштів на карткові рахунки фейкових компаній.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай обібрав удову бійця ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі