вівторок, 30 червня 2020 09:31

Розстріл відпочивальників із дітьми: що каже підозрюваний

Розстріл відпочивальників із дітьми: що каже підозрюваний
Поблизу села Гусарівка на Харківщині 53-річний Андрій Бичков відкрив вогонь із пістолета Макарова по компанії відпочивальників із дітьми. Поранив двох чоловіків: одного смертельно, іншого врятували. Фото: ТСН

Стрільця, який відкрив вогонь по компанії відпочивальників із дітьми поблизу Гусарівки на Харківщині, звати Андрій Бичков. Йому 53 роки. Наступні 2 місяці він перебуватиме за ґратами без права на заставу. Такий запобіжний захід обрав Барвінківський райсуд.

Підозрюваний зізнається, що був нетверезим, але звинувачує у вживанні алкоголю і компанію. Він кається у скоєному. Каже: спершу підійшов до людей і попросив підкинути його додому, але ті – відмовили. І вже, мовляв, збирався йти геть, зробивши наостанок зауваження.

"Їм кажу: "Приберіть хоч сміття після себе". Вони почали в спину різну гидоту гнути. Витягнув зброю і вистрілив в повітря, вони підірвалися і почали бігти на мене. Я ще два рази в бік вистрілив. А там хлопець оббігав групу свою ж. І потрапив на лінію пострілу кулі", - розповідає Бичков, передає ТСН.

Із пістолета Макарова чоловік випустив усі шість куль. Поцілив у двох. Після цього налякані люди повалили стрільця додолу та скрутили, а далі кинулись везти поранених до місцевої лікарні. Але 27-річний Віталій дорогою помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома причина розстрілу компанії відпочивальників із дітьми

"Швидше за все була пошкоджена черевна аорта. Тому що після поранення, як кажуть в його компанії, три-чотири хвилини і він перестав дихати", - коментує анестезіолог Олександр Холод.

Олександр, який того вечора теж був у лісі, каже, що святкували день народження товариша. Загалом було 15 людей, серед них п'ятеро – діти. Твердить: жодного конфлікту зі стрільцем не було. Той начебто став стріляти зненацька.

"Почув постріли. Побачив, що Віталік упав, а потім хлопці підбігли та почали забирати пістолет у нього. Це долі секунди. Це все страшно. Паніка, крики", - розповідає свідок події.

Загиблий Віталій родини не мав. Жив із батьками і працював на тутешньому заводі, кажуть місцеві. Іншого пораненого медики врятували. Його оперували цілих 9 годин, попереду ще одне хірургічне втручання.

Сам підозрюваний родом із Донеччини, переїхав на Харківщину близько 10 років тому. Має кримінальне минуле.

"Притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків, але на теперішній час у нього судимість погашена", - каже керівник Барвінківського відділення поліції Сергій Баранов.

Стрілянину поліція розслідує одразу за трьома статтями. Зокрема й з'ясовують, звідки у чоловіка пістолет. Номер на ньому – сточений.

"У нас війна була: в Краматорську та Слов'янську. І купа зброї була. Ополченці залишили", - стверджує підозрюваний Андрій Бичков.

Йому загрожує від 15 років і аж до довічного ув'язнення.

Стрілянина сталася 27 червня близько 20.40. В селі Гусарівка неподалік кар'єру відпочивала компанія з 10 осіб з дітьми. З лісу вийшов невідомий та почав стріляти. В результаті двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення. 27-річний помер у лікарні. Стрілка затримали на місці події.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл відпочивальників із дітьми: що каже підозрюваний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі