четвер, 21 січня 2021 13:44

Розповіли про організаторів оборудки з липовими Covid-довідками
3

У Києві викрили бізнес із продажу липових Covid-довідок
Фото: cyberpolice.gov.ua
У Києві викрили бізнес із продажу липових Covid-довідок
У Києві викрили бізнес із продажу липових Covid-довідок

Бізнес із продажу липових довідок про проходження тесту на коронавірус в Києві організувало подружжя. До справи залучили сина.

Зловмисники використовували підроблені печатки одного з медичних центрів. За бажанням клієнтів, довідки виготовляли на іноземних мовах для виїзду за кордон. Про це повідомляє департамент кіберполіції Нацполіції.

"Фігуранти у соцмережі розміщували оголошення про виготовлення довідок із негативним результатом коронавірусу. При цьому клієнти не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення документації", - розказали в кіберполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Липові" документи в асортименті: СБУ ліквідувала фабрики підробок

Коштувала така послуга 500 грн. За день зловмисники встигали реалізувати щонайменше 70 фальсифікованих довідок.

За фактом підробки документів правоохоронці відкрили кримінальне провадження. За місцями проживання та в автівці фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, печатку, а також "чорнову" документацію та готові до продажу довідки.

Спочатку повідомлялося, що в Києві викрили одного чоловіка, який торгував підробними Covid-довідками про відсутність недуги. "Послугу" замовники оплачували після отримання довідки поштою. Справки виготовлялись на іноземних мовах з метою виїзду замовника за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про організаторів оборудки з липовими Covid-довідками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі