понеділок, 22 липня 2019 18:18

Розповіли нові подробиці катастрофи українського судна

Розповіли нові подробиці катастрофи українського судна
Загинули 2 рибалок із судна "Іван Голубець". Фото: m.censor.net.ua

Українське риболовне судно "Іван Голубець" затонуло вчора вночі в океані біля узбережжя Африки. 2 осіб загинули.

"Судно затонуло на глибині 35 метрів, та вже маємо двох підтверджених загиблих рибалок. Капітан судна - кримчанин Сергій Тимченко, був у рейсі з українськими документами. На борту було як мінімум 3 кадети з підконтрольної окупантам освітньої установи "Керченського державного морського технічного університету". Незрозумілі маневри судна перед інцидентом, відсутність на ньому за місяць до подій розпізнавальних знаків та навіть номера ІМО, виключення АІС і дивні дії команди під час спроб порятунку корабля вже дозволяють фахівцям припустити, що у трюмах злощасного судна було щось цікаве, крім власне риби", - написав у Facebook колишній представник президента України в Криму Борис Бабін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці пожежі українського судна біля Африки

"Іван Голубець" є у власності української державної компанії та оперувався латвійським бізнесменом українського походження.

"Іван Голубець" - океанічне риболовецьке судно, що належить Україні. Призначене для промислового вилову риби. Ходить під прапором Грузії. Також маємо у власності ще 3 подібні кораблі – "Капітан Русак", "Олексій Слободчиков" і "Професор Михайло Александров".

Зараз ви читаєте новину «Розповіли нові подробиці катастрофи українського судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі