пʼятниця, 07 червня 2019 09:24

Розкрили повну хронологію вбивства хлопчика у Переяславі

   Голова Національної поліції України Сергій Князєв. Фото: 5 канал
Голова Національної поліції України Сергій Князєв. Фото: 5 канал

Голова Національної поліції Сергій Князєв в ефірі "Право на владу" на "1+1" розповів хронологію дій поліції після інциденту у Переяслав-Хмельницькому.

Він заявив, що у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова не буде жодного покривательства.

Хронологія інцеденту:

О 16:55 у п'ятницю, 31 травня, на телефон відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Переяславської районної лікарні про те, що до них доставлено 5-річного хлопчика. Він має черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішньо мозкову гематому кісток черепа зліва.

"Слідчо-оперативна група прибула до районної лікарні. Офіцери поліції опитали батьків. Перше питання було: що сталося. Вони пояснили, що дитина гралася на вулиці та впала, вдарившись головою об бруківку. Після опитування лікарів поліцейські теж не змогли встановити більше конкретних обставин", - каже Князєв.

Дитину поліцейські не бачили, оскільки з нею працювали лікарі. Поліцейських можуть допустити до потерпілих у двох випадках: якщо вони при свідомості або спілкування з поліцейськими не завдасть шкоди здоров'ю потерпілому.

"Зібравши дані та маючи попередньо такий діагноз, слідчо-оперативна група прибула на місце падіння дитини, де виявила плями крові на бруківці. Поліцейські оглянули місце, вилучили нашарування ґрунту, почали опитувати людей щодо обставин події", - пояснив він.

О 23:13 із лікарні надійшло повідомлення, що хірург, який прибув із обласної лікарні Києва, виявив стороннє тіло. Він повідомив, що є вхідний кульовий отвір у передній частині голови. Він розпочав оглядати знімок близько 23:00.

На відстані 40 м від місця падіння дитини на краю урвища поліцейські виявили залишки склянок і пляшки.

"Відповідно, від місця виявлення пляшок і падіння з'явилася траєкторія пошуку. На другій стороні урвища на ґанку будинку були знайдені декілька гільз. Це дало можливість припустити офіцерам, що це місце вчинення правопорушення. Поліцейські встановили, що будинок належить колишній дружині нинішнього працівника поліції цього ж відділку. За узгодженістю з місцевим прокурором, який був на місці події, поліцейські зайшли для обшуку будинку, інші працівники поліції почали пошукові заходи щодо встановлення всіх учасників подій", - розповів керівник Нацполіції.

О 4:04 усіх 4-х осіб, які брали участь у правопорушенні, було доставлено до відділку поліції.

"За цей проміжок часу, між 23:30 і 4:04 було проведено 3 невідкладних обшуки в помешканнях, аби була можливість негайного вилучити всі речові докази у справі", - додав Сергій Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ховали 5-річного Кирила Тлявова, в якого стріляли поліцейські

Поліцейські 42-річний Володимир Петровець і 31-річний Іван Приходько смертельно поранили 5-річного Кирила Тлявова, коли стріляли по бляшанках. Це сталося 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Обидва правоохоронці нібито були п'яними.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили повну хронологію вбивства хлопчика у Переяславі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі