понеділок, 14 листопада 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вивезли з Білорусі ще 20 ракет до С-300

Росія вивезла з Білорусі ще 20 ракет для комплексів С-300/400. У неділю, 13 листопада, на білоруський аеродром "Мачулищі" прилетів черговий російський Іл-76.

Саме такими літаками росіяни вивозять ракети з Білорусі. Про це у Telegram повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За даними спостерігачів, впродовж кількох останніх днів до Мачулищ із РФ прилітали вісім Іл-76, які, найімовірніше, вивозять ракети.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Росія продовжує вивозити ракети до комплексів С-300 з Білорусі
Росія продовжує вивозити ракети до комплексів С-300 з Білорусі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вивозить з Білорусі ракети для ЗРК С-300/400: яке угруповання військ планують підсилити

"Вчора до цієї інформації вдалося отримати додаткові підтвердження. Так, о 13:00 у напрямку аеродрому Мачулищі було помічено п'ять тралів, які везли по чотири ракетні контейнери для ЗРК С-300/400. Загалом ‒ 20 ракет", ‒ йдеться у повідомленні.

Експерти припускають, що ракети з Білорусі росіяни вивозять для подальшого використання на Луганському та Донецькому напрямках.

Коли в більшості областей України у неділю, 13 листопада, була повітряна тривога, на території Білорусі зафіксували в небі російський військовий МіГ-31К. Цього разу, на відміну від попередніх випадків, літак мав на борту гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал".

У Білорусі почали вручати повістки. "Для уточнення облікових даних", – сказано у повістці, фото якої опублікували. Про це повідомляє СтратКом Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вивезли з Білорусі ще 20 ракет до С-300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі