субота, 10 грудня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни хочуть збільшити репресивний апарат на захоплених територіях

Росіяни хочуть збільшити репресивний апарат на захоплених територіях
Російські загарбники планують збільшити на 44 тисяч кількість силовиків на захоплених територіях. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники планують збільшити на 44 тис. кількість співробітників слідчого комітету на тимчасово окупованих українських територіях.

Фактично це означає організацію та легітимізацію репресивної машини окупантів, повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі незадоволені ставленням мешканців Криму до війни ‒ на півострові посилюють терор

Нещодавно росіяни також анонсували створення окупаційних судів, які виноситимуть вироки українцям на тимчасово захоплених територіях.

"Фактично планується створити повний цикл репресивних органів, які будуть розслідувати справи й виносити юридично нікчемні вироки для подальшого ув'язнення українців на території РФ", ‒ йдеться у повідомленні.

Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово окупованих Росією територій залишити регіон до моменту його звільнення Збройними силами України.

Дедалі більше мешканців тимчасово окупованих територій не хочуть "евакуйовуватися" на території Російської Федерації. Завдяки роботі підпілля, яке розповсюджує інформацію щодо депортації нашого населення до РФ, дедалі більше людей розуміють справжні наміри окупантів.

У тимчасово окупованій Макіївці Донецької області централізованого водопостачання немає. Загарбники там роздають воду в пляшках. І водночас вручають місцевим чоловікам повістки, повідомляє Центр національного спротиву.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть збільшити репресивний апарат на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі