вівторок, 28 жовтня 2014 11:28

Росія відправила на Донбас чергову "гуманітарку"

Росія відправила на Донбас чергову "гуманітарку"
Фото: ua.korrespondent.net

Четверта автоколона МНС РФ відправляється у Донецьк і Луганськ з гуманітарною допомогою у вівторок.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"28 жовтня 2014 о 15:00 з Ногінська направляється автомобільна колона МНС Росії (до 50 машин) з гуманітарною допомогою для населення Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні МНС РФ.

Раніше Росія направила в Донбас три гуманітарних конвої.

24 вересня стало відомо, що МНС Росії збирає черговий конвой гуманітарної допомоги для жителів південного сходу України.

"Ми зараз збираємо четвертий гуманітарний конвой і працюємо спільно з МЗС. Збирається гуманітарна допомога, і по лінії МЗС буде вирішено, коли і як її відправляти", - сказав тоді заступник глави МНС Володимир Степанов, виступаючи в Раді Федерації на засіданні громадського комітету з надання гуманітарної допомоги.

Водночас стало відомо, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не бере участі в організації цього гумконвою.

"У нас є інформація про даний конвой. Ми вітаємо будь-яку допомогу з будь-якої сторони Донбасу, де люди перебувають у важкому становищі і дійсно потребують такої допомоги. Однак МКЧХ жодним чином не бере участі в організації цьогорічного гуманітарного конвою", - сказала керівник відділу зв'язків з громадськістю московської регіональної делегації МКЧХ Вікторія Зотикова.

Нагадаємо, що раніше на схід України прибули вже три так звані гуманітарні конвої з Росії - 22 серпня, 13 і 20 вересня. Українська сторона не мала можливості оглянути вміст вантажів.

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила на Донбас чергову "гуманітарку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі