неділя, 07 травня 2023 10:27

Росія боїться тримати кораблі в Криму: в ЗСУ прокоментували дії ворога

Росія боїться тримати кораблі в Криму: в ЗСУ прокоментували дії ворога
Росія прибирає кораблі із Севастополя. Фото: apnews.com

У Збройних силах України прокоментували переміщення окупантами флоту з Криму на територію РФ.

Так, речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі національного телемарафону, що росіяни тяжіють до Новоросійська, передає Gazeta.ua.

"Ми спостерігаємо, що вони тяжіють до Новоросійська, в тому числі заходячи туди для поповнення запасів. Вони все рідше заходять в севастопольські бухти, де неспокійно і де вони так "вірять" в свою ППО", ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська авіація та важка артилерія "пройшлися" Херсонщиною: є вбиті та поранені

За її словами, окупанти максимальний час проводять роззосередженими по морській акваторії, відкритому морі, а коли є можливість і потреба, вони заходять саме в новоросійські порти.

Гуменюк також прокоментувала вибухи в Криму. За її словами, "сезон продовжується".

"І це зовсім не курортний сезон, а іншого напрямку і цей напрямок співпадає з напрямком русского воєнного корабля для тих, хто понаїхав, а для місцевих все спокійно", ‒ сказала Гуменюк.

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак. Про це вранці 7 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія боїться тримати кораблі в Криму: в ЗСУ прокоментували дії ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі