субота, 04 березня 2023 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські ракетні удари ‒ не проблема: німецький концерн хоче будувати в Україні танковий завод

Російські ракетні удари ‒ не проблема: німецький концерн хоче будувати в Україні танковий завод
Німецький концерн хоче випускати в Україні танки Panther KF51. Фото: wikipedia.org

В Україні навіть під час війни може з'явитися потужний танковий завод. Побудувати його планує німецький збройовий концерн Rheinmetall.

Нині тривають відповідні переговори. Передбачається, що завод виготовлятиме близько 400 танків на рік, повідомляє Spiegel.

За словами голови концерну Арміна Паппергера, вартість проєкту ‒ близько €200 млн. Завод може стати базою для випуску нових танків типу "Пантера" (Panther KF51). Вперше такий танк представили торік.

За інформацією видання, переговори з українським урядом виглядають "багатообіцяючими", а рішення може бути ухвалене в найближчі два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Abrams це не те, що Україні зараз потрібно - Салліван

При цьому Паппергер не вважає за необхідне чекати закінчення війни і готовий будувати завод навіть під загрозою російських ракетних ударів.

"Захист засобами ППО не становитиме труднощів", ‒ заявив керівник концерну.

За його словами, для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків, і обіцяні поставки Leopard 2 не зможуть повністю закрити цю потребу. А новий завод в самій Україні дозволить забезпечити військових сучасними танками.

"Західні союзники посилають туди достатню кількість зброї, щоб Україна могла захищатися, але в українців сьогодні не вистачає техніки, щоб повністю відвоювати свою територію", – заявив Паппергер.

Польща планує за кілька тижнів передати Україні ще 10 танків Leopard 2 та 60 танків Т-72 і PT-91 Twardy. Танки передадуть після того, як українські екіпажі закінчать навчання, сказав міністр канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

24 лютого перші німецькі танки Leopard 2 прибули в Україну з Польщі. Перші чотири такі машини прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрів разом з польським колегою Матеушем Моравецьким.

Зараз ви читаєте новину «Російські ракетні удари ‒ не проблема: німецький концерн хоче будувати в Україні танковий завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі