понеділок, 31 жовтня 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти продовжують знущатися з дітей: де найбільше

Російські окупанти продовжують знущатися з дітей: де найбільше
Щонайменше 430 дітей загинули та 828 зазнали поранень в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Понад 1253 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

З них 430 загиблих та 828 поранених маленьких українців на ранок 31 жовтня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – нагадало відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти скалічили дитину

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 420, Харківській – 260, Київській – 116, Миколаївській – 77, Запорізькій – 70, Чернігівській – 68, Луганській – 64, Херсонській – 58, Дніпропетровській – 31.

Через ворожі атаки пошкоджено 2688 закладів освіти. 331 з них зруйновані повністю, за даними ОГ.

До настання холодів із Донецької області необхідно евакуювати всіх дітей на безпечну територію, заявляв керівник області Павло Кириленко. У регіоні на 12 вересня залишалося понад 36 тис. дітей. Евакуацію намагаються проводити щодня. Особливу увагу звертають на вивезення дітей із дитячих будинків сімейного типу.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти продовжують знущатися з дітей: де найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі