вівторок, 18 квітня 2023 16:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі

Росіяни збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі
Після обіду у вівторок, 18 квітня, російські окупанти збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі. Фото: Getty Images

Після обіду у вівторок, 18 квітня, російські окупанти збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі.

Станом на 13.00 в Чорному морі збільшена кількість ракетоносіїв до чотирьох. Про це повідомив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров у Telegram.

За його даними, наразі два надводних і два підводних ракетоносії можуть мати загальний залп до 24 "Калібрів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються до чергового "жесту доброї волі": Гуменюк назвала ознаки

Вранці керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону розповіла, що вчора ворог наростив присутність ракетоносіїв, довівши їх до трьох (один – надводний, два – підводних), сумарний залп ракет в такому випадку міг сягати 16 одиниць.

"Більше ракетоносії не маневрували, але саме корабельне угруповання трошки зменшилось – це 8 кораблів і вони продовжують маневри в ракетобезпековому для себе районі, ховаються навіть до Новоросійська та Криму, оскільки розуміють, що наближення їх до контрольованого Україною берега для них може бути несподівано сюрпризним", – додала вона.

Російська Федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території країни.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається.

Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі