пʼятниця, 08 квітня 2022 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни в Бучі вбили екснардепа, який розповідав про їхню "гуманність"

Росіяни в Бучі вбили екснардепа, який розповідав про їхню "гуманність"
Росіяни застрелили екснардепа у його ж будинку.

У Бучі російські окупанти вбили бізнесмена й колишнього народного депутата Олександра Ржавського.

Про це повідомив головний редактор видання "Факти" Олександр Швець.

"Колишній народний депутат, кандидат у президенти України на виборах 2004 року.

Ніколи не приховував проросійських поглядів. Категорично не вірив у збройне вторгнення Росії в Україну. У середині лютого говорив про гуманність росіян: "Хіба сьогодні ми очікуємо на таку ж форму окупації?! Чому РФ не вчиняла, як фашисти, в анексованому Криму?", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор, який розповідав про "одін народ", утік з України й показав свій зруйнований будинок під Києвом

Коли в Бучу увійшли війська агресора й окупанти оселилися в його маєтку, Ржавський намагався "знайти з ними спільну мову", розповів головред "Фактів".

"Але одного разу обурився їхньою поведінкою і відмовився наливати горілку. Його одразу застрелили. У його ж будинку. На очах у людей. Московські "брати" показали йому своє справжнє обличчя", - пише журналіст.

Олександр Ржавський був народним депутатом третього скликання. 1998 року потрапив до парламенту за мажоритарним округом у Донецькій області, був самовисуванцем.

Двічі балотувався в президенти. На виборах 1999-го набрав 0,37 % голосів, 2004 року - 0,03 %.

У Бучі російські окупанти вбили мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків.

Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни в Бучі вбили екснардепа, який розповідав про їхню "гуманність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі