вівторок, 06 грудня 2022 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни наступають на трьох напрямках

Росіяни наступають на трьох напрямках
На Донбасі окупанти продовжують спроби наступу, але не можуть прорвати оборону Збройних сил України. Фото: Генштаб ЗСУ

На Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує зусилля на веденні наступу.

На інших напрямках намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів і позицій, веде розвідку. Про це у вівторок, 6 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

На Волинському й Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах республіки Білорусь триває підготування підрозділів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Кривий Ріг: куди влучили

Водночас загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи й критичної інфраструктури на всій території України зберігається надалі.

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й будинках цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

"Протягом доби від ракетних ударів противника постраждала цивільна інфраструктура населеного пункту Степне Запорізької області", – повідомили в командуванні.

На Донбасі окупанти продовжують спроби наступу, але не можуть прорвати оборону Збройних сил України.

Росіяни намагаються прорвати позиції українських військових у районі Сватового та Кремінної в Луганській області, свідчить карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 6 грудня.

Атакує ворог також біля Бахмута на Донеччині. Водночас спроби російських загарбників не мають успіхів. Українські сили у відповідь на агресивні дії ворога намагаються відтіснити росіян, завдаючи ударів і контратак.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни наступають на трьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі