середа, 30 листопада 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни брешуть про ситуацію біля Бахмута ‒ аналітики

Росіяни брешуть про ситуацію біля Бахмута ‒ аналітики
Біля Бахмута тривають запеклі бої. Фото: toretsk.city

Російські окупанти значно перебільшують свої "успіхи" на фронті в районі Бахмута.

Військкори РФ зробили необґрунтовані заяви про те, що російські війська прорвали лінію оборони України на південь від Бахмута. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Росіяни встигли похвалитися, що просунулися в бік Часового Яру, що перерізало б одну з двох основних українських наземних комунікацій у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: актуальна карта боїв від британської розвідки

"Але малоймовірно, що російські війська просувалися у тому темпі, про який повідомляють російські джерела", ‒ заявили експерти.

Кадри з геолокацією показують, що російські війська лише трохи просунулися на південний схід від Бахмута.

"Такі твердження, ймовірно, є частиною російської інформаційної операції і є передчасними. Російські сили, що деградували, навколо Бахмута навряд чи швидко поставлять Бахмут під загрозу неминучого оточення", ‒ наголошують аналітики.

В районі Бахмута тривають запеклі бої, росіяни завалюють ЗСУ великою кількістю піхоти. У Бахмутському районі йдуть бої в Спірному. Росіяни заявляють, що зайняли його, але це не відповідає дійсності, йдеться в публікації DeepState.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 29 листопада становлять 88 380 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 480 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни брешуть про ситуацію біля Бахмута ‒ аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі