пʼятниця, 17 лютого 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила понад 40 ракет ‒ Генштаб попередив про небезпеку

Росія випустила понад 40 ракет ‒ Генштаб попередив про небезпеку
За добу Росія випустила по Україні 41 ракету. Фото: konkurent.ua

Минулої доби російські загарбники продовжували завдавати ракетних ударів по Україні. Ворог випустив 41 ракету різних типів.

П'ять з них ‒ перероблені зенітні керовані ракети С-300. Ними росіяни вдарили по Харкову. Українські військові збили 16 ракет. Про це вранці 17 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Окупанти також завдали 24 авіаційних удари та понад 50 разів обстріляли українські міста й села з реактивних систем залпового вогню.

"Є поранені та загиблі серед цивільного населення. Загроза завдання ударів Росією залишається високою по всій території України. Противник не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій наших підрозділів. А також населених пунктів вздовж державного кордону України", ‒ йдеться у повідомленні.

Зокрема, минулої доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка, Бачівськ та Партизанське Сумської області. А також Ветеринарне, Гранів, Світличне, Стрілеча і Вовчанськ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ не дадуть Путіну захопити Бахмут до 24 лютого – ISW

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку і Кучерівку Харківської області. Під вогнем були також Стельмахівка, Невське і Червонопопівка на Луганщині та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку від ворожого вогню постраждали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Федорівка, Васюківка. А також Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка та Озарянівка.

Із артилерії на Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни обстріляли Веселе, Авдіївку, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівку, Георгіївку, Мар'їнку, Побєду, Новомихайлівку. Під ворожим вогнем були також Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Росія вдарила по районах Зеленого Поля та і Новополя Донецької області. Обстріляли Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївка і Кам'янське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню потерпали Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсон. Постраждали мирні люди.

"У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв'язку, встановленої противником. За допомогою неї російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів", ‒ повідомляють у Генштабі.

Російські окупанти ввечері 16 лютого вкотре обстріляли Харків. Били ракетами С-300 із російського Бєлгорода. Під обстріл потрапили об'єкти критичної інфраструктури.

Перед тим російські терористи вдарили з авіації по місту Вовчанськ на Харківщині. Пізніше знову обстріляли це місто, загинув цивільний.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила понад 40 ракет ‒ Генштаб попередив про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі