четвер, 07 червня 2007 08:49

Росія пояснила, чому не пустила Жулинського

МЗС Росії закликає Україну переглянути свій підхід щодо в"їзду в країну іноземних громадян. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ щодо депортації Жулинського, опублікованому в середу на сайті міністерства.

"Дійсно, громадянинові України Жулинському, що прибув рейсом з України в аеропорт "Пулково" не було дозволено в"їжджати на територію Росії, тому що щодо цього громадянина діють обмежувальні заходи, передбачені російським законодавством", - йдеться в повідомленні.

У той же час МЗС РФ підкреслює, що розглядає інцидент із Жулинським "як винятковий, обумовлений тільки юридично закріпленими нормами" і ні за яких обставин не має наміру перетворювати цю відмову у в"їзді "у систему".

"Викликає в цьому зв"язку жаль те, що російським громадянам не раз чинилися перешкоди при в"їзді в Україну. Подібні випадки кілька разів мали місце торік. Більш того, дана практика схоже має тенденцію до продовження – 5 червня цього року в аеропорту Сімферополя не був пропущений на територію України російський політолог Дугін", - відзначає російський МЗС.

"Ми не раз говорили українській стороні, що складання будь-яких "чорних списків", політично мотивовані відмови тощо цілком суперечать нашим намірам щодо в"їзду іноземних громадян. Це не наш вибір", - йдеться в заяві.

"МЗС Росії ще в квітні цього року офіційно, вербальною нотою вніс пропозицію відмовитися від подібної практики в двосторонніх відносинах. На жаль, відповіді з Києва ми поки не одержали. Ми знову закликаємо українських партнерів переглянути свій підхід, підійти до даної проблеми з більш конструктивних позицій", - відзначає російський МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Росія пояснила, чому не пустила Жулинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі