середа, 14 січня 2015 19:26

Росія перекидає солдатів до фінського кордону: вони відновлюють військову базу - ЗМІ

Росія перекидає солдатів до фінського кордону: вони відновлюють військову базу - ЗМІ
Фото: polit.ru

Російська Федерація передислокувала своїх солдатів впритул до кордону з Фінляндією - на покинуту радянську базу в селі Алакуртті на південному заході Мурманської області. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на польську Gazeta Wyborcza.

За інформацією видання, військові відновлюють занедбану радянську базу за 60 кілометрів від найближчого фінського міста.

Село колись входило до складу Фінляндії, але після Радянсько-фінської війни в 1940 році стало територією СРСР, а згодом і Росії. З 2009 року військова база тут була майже закинута. У селі жили тільки цивільні і невелика кількість прикордонників. Зараз же Кремль вирішив відновити базу в Алакуртті, від якої до найближчого фінського міста Салла російським солдатам достатньо подолати 60 кілометрів.

Видання повідомляє, що на базу в Алакуртті прибули 800 солдатів, які взялися відновлювати казарми. Коли вони закінчать, тут можна буде розмістити до 3 тисяч російських військових. Ймовірно передислокація військ до кордонів Фінляндії обумовлено загостренням суперечки між Росією, Данією, Канадою і США через поклади нафти і газу в Арктиці.

Раніше видання Frankfurter Allgemeine писало, що Росія захоплює Арктику з допомогою армії і РПЦ. Експерти прогнозують, що Росія намагається залякати інші країни демонстрацією свого військового потенціалу в Арктиці. Раніше видання Le Monde писало, що Росія відправить війська в Арктику.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає солдатів до фінського кордону: вони відновлюють військову базу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі