вівторок, 23 серпня 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія краде українських дітей: назвали факти злочину

Росія краде українських дітей: назвали факти злочину
Викрадених в Україні дітей окупанти передаують у російські сім'ї по всій території РФ. Фото: pixabay.com

Російські окупанти викрадають українських дітей у Маріуполі і приписують їх до дітей-сиріт.

Зокрема цим займаються "органи опіки" Краснодарського краю Російської Федерації, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Сьогодні офіційні органи опіки Краснодарського краю зізнались, що незаконо утримують і пропонують до усиновлення 300 дітей з Маріуполя. А вже понад 1000 українських дітей-маріупольців з початку окупації Маріуполя передали у російські сім'ї по різних куточках необольшовіської імперії", – розповів Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судилище над полоненими: звільнені захисники Азовсталі розповіли про катування

"Найбільший злочин Росії в Маріуполі це навіть не прицільне бомбардування Драматичного Театру. Найбільший злочин – це викрадання українських дітей-маріупольців, яких приписано до дітей-сиріт. Без з'ясування реального статусу. Без права опинитись в рідних сім'ях. Без права на батьківщину", – пише радник мера.

Росія вбиває, краде і знищує українців без жалю, додав Андрющенко.

Слідчі російської поліції примусово допитують насильно вивезених українців та їхніх малолітніх дітей і змушують дорослих і дітей підписувати протоколи допитів, повідомляли журналісти.

Депортація і насильницьке переміщення населення є злочином проти людяності.

Понад 1097 дітей постраждали в Україні через російську агресію. 374 дитини загинули, 723 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Росія краде українських дітей: назвали факти злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі