четвер, 26 грудня 2019 18:37

Росія хоче повернути собі підозрюваних в організації теракту в Харкові

Росія хоче повернути собі підозрюваних в організації теракту в Харкові
Підозрюваних внесли до списку на обмін. Фото: УНІАН

Росія включила у список на обмін трьох обвинувачених у теракті в Харкові біля Палацу спорту у 2015 році, внаслідок якого загинули 4 особи.

Через це Україна має їх відпустити, повідомив прокурор Володимир Лимар під час засідання суду у Харкові, передає "Громадське".

"Я мушу констатувати, що російською стороною до списку обмінюваних осіб принципово включені Сергій Башликов, Володимир Дворніков та Віктор Тетюцкий", - сказав він.

Прокурор спершу заявив, що наполягає на довічному ув'язненні для усіх обвинувачених, а потім попросив про зміну запобіжного заходу в межах обміну.

Потерпілі виступили проти обміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятували Харків: адміністрацію звільнили від сепаратистів за 5 хвилин

"Ми категорично заперечуємо. Ці особи не є членами військових угрупувань, не проводили військову діяльність в зоні конфлікту. Ті особи, що проводили включення до списку, призвели до прецеденту, коли РФ зможе включати навіть наркобаронів", - наголосив адвокат потерпілих Олег Головков.

Батько загиблого 15-річного Данила Дідика Андрій виступив проти обміну.

"Вважаю, що вина цих тварин доведена. Тому прошу усім трьом довічне ув'язнення. Окрім того, я проти зміни міри утримування", - сказав він.

У Фрунзенському районному суді Харкова 24 квітня 2015 року пройшло перше слухання у справі теракту під час патріотичної Ходи 22 лютого 2015 року. На лаві підсудних харків'яни - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче повернути собі підозрюваних в організації теракту в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі