середа, 16 квітня 2014 12:49

Росія готує масштабні фашистські провокації у Львові - нардепи

Росія готує масштабні фашистські провокації у Львові - нардепи
Росіяни влаштують фашистські провокації у Львові. Фото: russia88.ru

Відразу двоє народних депутатів заявили сьогодні про те, що Російська Федерація готує профашистський марш у Львові.

Так, нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" написав, що 28 квітня, в день, який вважається створенням дивізії СС "Галичина", центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя мають пройти марші з символікою СС "Галичина" та гаслами, які сприйматимуться жителями Південно-східної України як загроза свободі, життю та майну.

"Плануються також заклики до фізичного знищення сепаратистів, погроми осередків КПУ, Партії регіонів та адміністративних будівель. Мета цих акцій - з новою силою сколихнути сепаратистські настрої Південно-східного регіону України", - пояснив Москаль.

Він запевнив, що інформація здобута з джерел, які заслуговують на повну довіру і мають пряме відношення до цієї спецоперації.

"У Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області під виглядом одиночних туристів, які не викликають підозри в українських прикордонних служб, через КПП в Чернігівській області, а також із території Білорусі мають заїхати близько тисячі підготовлених російськими спецслужбами осіб, які вільно володіють українською мовою і будуть активними учасниками провокацій", - зауважив Москаль.

Нардеп повідомив, що частина цих осіб уже перебуває на території України й вишукує контакти з громадськими організаціями та окремими громадянами, котрі за грошову винагороду погодяться взяти участь у масовках.

"Координатори проведення провокацій із числа досвідчених працівників спецслужби Росії, котрі є вихідцями із західних областей України й розмовляють місцевими діалектами української мови, також уже перебувають на Заході України", - розповів Москаль.

Політик переконує, що ще одна мета провокацій - використати святкові дні 1-9 травня для широкомасштабних акцій агресії по всій Україні з метою протистояння "неонацистам", прихильникам СС "Галичини", "бандерівцям" і т.д.

Водночас його однопартієць Олександр Бригинець написав, що "ГРУшники , що мають українське коріння і знають мову, виступлять провокатори сепаратизму".

"Наші спецслужби це знають.... Головне, щоб хтось з рядових громадян не повівся... Тим паче, що анонсуватися він буде, як поміркований і патріотичний. А потім, раптом з'являться несподівані гасла і дії. Розумію такий план - він може консолідувати сепаратистів на сході", - вважає Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує масштабні фашистські провокації у Львові - нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі