понеділок, 02 квітня 2007 10:17

Російський генерал Шаманов убив репутацію Джорджа Буша

Джорджа Буша захопили в заручники порочних зв"язків, - пише "Ъ". У Вашингтоні вибухнув скандал, що завдав нового удару по репутації президента Буша. Приводом стала його зустріч з радником міністра оборони РФ Володимиром Шамановим. Правозахисники й опоненти президента в конгресі засудили його за зустріч з людиною, підозрюваною в порушенні прав людини в Чечні. Білий дім визнав свою помилку. Наслідком скандалу може стати звільнення когось із співробітників адміністрації, хто не "перевірив минуле" генерала.

Метою візиту Шаманова в США стали переговори про хід розшуку зниклих без вісті в Афганістані радянських солдатів. Що стосується зустрічі з президентом Бушем в Білому домі, то це був візит ввічливості.

У розслідуваннях правозахисників мовиться, що російські солдати під командуванням Шаманова шаліли в селі Алхан-Юрт у грудні 1999 року, вбивши 17 мирних жителів. Солдати мародерствували в будинках і стріляли в усіх, хто траплявся їм на шляху, включаючи жінку, якій було більше 100 років. Шаманів погрозив застрелити місцевих жителів, що благали його припинити "зачистку". Замість переслідувань Кремль нагородив Шаманова орденом - очевидно, саме цей орден був на нім під час аудієнції в Овальному кабінеті.

Зараз ви читаєте новину «Російський генерал Шаманов убив репутацію Джорджа Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі