понеділок, 09 травня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Російських військових у Херсоні хочуть розмістити в покинутих квартирах

Російських військових у Херсоні хочуть розмістити в покинутих квартирах
Жителів Херсонщини переконують, що просування з боку Збройних сил України в напрямку міста не буде. Фото: t.me/DIUkraine

У тимчасово захопленому Херсоні російські окупанти планують розміщувати своїх військових у покинутих квартирах.

Від голів ОСББ мікрорайонів Таврійський і Житлоселище росіяни вимагають списки покинутих квартир, повідомляє Головне управління розвідки.

"Рашисти намагаються навести "російський лад", спрямований на підтримання окупаційного режиму. У порожніх квартирах планують розмістити російських військовослужбовців і працівників спецслужб. Також збільшується кількість блокпостів і пересувних патрулів", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує відправляти строковиків гинути в Україні - ГУР

Жителів Херсонщини переконують, що просування з боку Збройних сил України в напрямку міста не буде. А отже, потрібно прийняти реальність і працювати під керівництвом "нової влади".

Нещодавно до Херсона прибув ватажок бойовиків так званої ДНР Денис Пушилін. Вочевидь, його прибуття пов'язане з організацією антиукраїнських провокацій до 9 травня. А також розв'язання питання "зміни статусу" захопленого українського міста.

Увечері 25 квітня загарбники захопили Херсонську міськраду. З будівлі зняли прапор України. Окупанти забрали ключі в охорони. Меру та працівникам міськради дали можливість виїхати додому.

Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Згодом і більшість населених пунктів області. Це єдиний регіон, який окупантам вдалося захопити за більш як два місяці війни проти України.

У Херсоні не припиняються мирні акції протесту місцевого населення проти окупації. Одна з таких відбулася 27 квітня. Беззбройні люди вийшли на пл. Свободи. Мітинг росіяни розігнали газом. Відомо про чотирьох постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Російських військових у Херсоні хочуть розмістити в покинутих квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі