субота, 22 квітня 2023 15:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські загарбники готуються до евакуації із Запорізької області

Російські загарбники готуються до евакуації із Запорізької області
У Запорізькій області окупанти панікують і готуються до евакуації. Фото: glavcom.ua

Російські загарбники панікують на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

Росіяни вже готуються до евакуації з прифронтових населених пунктів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

Однак, за його словами, у самому Мелітополі та на околицях міста окупанти поки укріплюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злетів у повітря тепловоз з кадировцями - відомі подробиці ранкового вибуху в Мелітополі

"Ті населені пункти, які розташовані поблизу лінії фронту, там ворог починає підготовчі роботи щодо евакуації. Наприклад, в місті Енергодар вони роздають листівки і збирають анкети дітей, які будуть евакуюватись. Вони намітили цю евакуацію на приблизно 5 травня", ‒ сказав Федоров.

Він також розповів, що поблизу міста Токмак їздять ворожі військові автівки з гучномовцями. Загарбники рекомендують місцевим жителям евакуюватися до тимчасово окупованих Мелітополя або Криму.

"У ворога паніка, ворог готується до оборони тимчасово окупованої Запорізької області. Але з іншого боку намагається попередити цивільних про те, що контрнаступ ЗСУ точно буде. На сьогодні в них паніка і вони готуються до виходу з тимчасово окупованої території", ‒ додав Федоров.

Російські війська продовжують посилювати терор мирного населення на окупованих територіях. У захоплених районах Запорізької області загарбники нарощують контрдиверсійні заходи, оскільки не можуть виявити партизан, повідомив Центр національного спротиву.

За його даними, окупанти посилили перевірки на блокпостах. Зокрема, в людей перевіряють телефони.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники готуються до евакуації із Запорізької області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі