понеділок, 08 вересня 2014 13:28

Російські війська оточили блокпост українських силовиків на Луганщині

Російські війська оточили блокпост українських силовиків на Луганщині
Фото: www.2000.ua

Українські військовослужбовці тримають оборону блокпоста поблизу Слов'яносербська (Луганська область), який знаходиться в оточенні бойовиків.

Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Напередодні ввечері в районі Слов'яносербська російські військові побудували власний блокпост якраз навпроти блокпоста Нацгвардії. Після цього українським силовикам запропонували залишити блокпост під загрозою того, що "російська військова колона пройде напролом, а в разі відкриття вогню у відповідь всі будуть знищені".

Як повідомив Лисенко, з терористами зустрілися представники ОБСЄ, які домовилися про збереження дистанції між сторонами. Проте відразу після від'їзду представників ОБСЄ блокпост був оточений з трьох боків прихованою в "зеленці" технікою: 4 танками Т-72, 2 БМД, 2 БМП, 4 БТР і солдатами в кількості близько 70 осіб.

"Зараз наші військовослужбовці тримають оборону блокпоста і не збираються залишати своїх позицій. Нині активних зіткнень не відбувається", - зазначив спікер інформцентру РНБО.

Крім того, напередодні о 18.40 на прикордонний наряд в районі н.п. Тельманове Донецької області було скоєно збройний напад, прикордонники змушені були відкрити вогонь. Вони відбили атаку терористів і захопили автомобіль "ВАЗ", в якому виявили проросійську літературу.

Щодо Маріуполя, за словами Лисенка, ситуація в самому місті стабільна і контрольована.

"Перший заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Кривенко провів огляд артилерійського парку сил АТО, розташованого в місті Маріуполі. Вся артилерія після участі в бойових зіткненнях відремонтована і приведена в належний технічний стан", - сказав Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська оточили блокпост українських силовиків на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі