середа, 07 червня 2023 00:16

Російські диверсанти намагаються "пролізти" на правий берег Дніпра під виглядом місцевих

Російські диверсанти намагаються "пролізти" на правий берег Дніпра під виглядом місцевих
Окупанти намагаються замаскуватися під мирних українців. Фото: varta1.com.ua

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції окупанти вдають із себе місцевих і намагаються евакуюватися на правий берег Дніпра.

Таким чином росіяни хочуть закинути диверсійно-розвідувальні групи на звільнені території Херсонщини, повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупанти усвідомили, що з Криму їм доведеться піти. Тому підірвали ГЕС" - Зеленський звернувся до українців

Військові РФ перевдягаються в цивільний одяг та намагаються "змішатись з місцевим населенням".

Російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію вночі 6 червня. На Херсонщині була оголошена евакуація.

Вночі 6 червня у соцмережах з'явилися повідомлення про руйнування Каховської ГЕС. Вранці в оперативному командуванні "Південь" Сил оборони заявили про підрив російськими військами Каховської ГЕС.

Російська окупаційна влада спочатку заперечувала факт руйнування, а згодом заявила, що верхню частину Каховської ГЕС зруйновано внаслідок нібито обстрілу українськими військами, дамбу водосховища не зруйновано. Проте Україна ще минулого року повідомляла про мінування окупантами ГЕС і небезпеку підриву.

На станції повністю зруйнована машинна зала і ГЕС відновленню не підлягає. Через підрив дамби до 80 населених пунктів опинилися під загрозою підтоплення.

Зараз ви читаєте новину «Російські диверсанти намагаються "пролізти" на правий берег Дніпра під виглядом місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі