четвер, 19 березня 2015 09:07

Російське слідство розкрило деталі вбивства Нємцова - ЗМІ

Російське слідство розкрило деталі вбивства Нємцова - ЗМІ
Фото: ednist.info

За опозиційним російським політиком вів спостереження Біслан Шаванов, а виконавцем був Заур Дадаєв.

Це випливає із матеріалів розслідування про вбивство Бориса Нємцова, передає "Росбалт".

Події, що відбулися за кілька годин до розстрілу політика, встановлені СК РФ майже з точністю до хвилини. Близько 22:00 біля ЦУМу, куди прибув Нємцов, щоб зустрінеться зі своєю подругою Ганною Дурицькою, зібралися Анзор Губашев, Шаванов і Дадаєв. Причому в останнього був із собою пістолет.

Шаванна вів спостереження за тим, як політик і дівчина вечеряють, його подільники розташувалися на вулиці неподалік. Коли Нємцов і його супутниця вийшли з будівлі і попрямували в бік Великого Москворецкого мосту, Шаванов, як людина, що раніше стежила за політиком, зрозумів, що той пішки прямує додому. Біслан "подав Дадаєву заздалегідь встановлений сигнал".

У районі Червоної площі Дадаєв перейняв "ведений об'єкт" від Шаванова і попрямував слідом за Нємцовим і Дурицькою. У цей час Губашев, Шаванов і невстановлені зловмисники "контролювали прилеглу територію шляхом спостереження з метою забезпечення безпеки учасників групи".

Коли Нємцов і Дурицька пройшли по мосту приблизно сто метрів, Дадаєв вихопив пістолет і не менше шести разів вистрілив у спину політика, заподіявши йому смертельні поранення. Він підійшов до проїжджої частини, куди майже відразу на машині "ЗАЗ Сенс" "підлетів" Губашев і забрав кілера.

Зараз ви читаєте новину «Російське слідство розкрило деталі вбивства Нємцова - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі